به گزارش مشرق، بهزاد امیری رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت اظهار کرد: در سال گذشته ۲۶۱ هزار و ۶۷۸ مورد بیمار گزیدگی در کشور به ثبت رسیده است و آمار فوق از موارد خیلی جزئی از یک خراش کوچک تا موارد خیلی شدید که منجر به فوت مصدوم شده است را در برمیگیرد.
وی تصریح کرد: بیماری هاری درمان ندارد و اگر بیماری بروز کند، متأسفانه درمانی براز آن وجود ندارد و آمار مواردی که مبتلا به بیماری هاری شدهاند ۱۶ نفر است که همه این تعداد به علت حیوان گزیدگی مبتلا به هاری شده و فوت کردهاند.
رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت یادآور شد: موارد حیوان گزیدگی نسبت به سال گذشته رو به افزایش است و عامل عمده این مشکل ناشی از سگ است و عامل حدود ۸۰ درصد موارد حیوان گزیدگی سگ بوده است.
امیری همچنین اضافه کرد: پس از سگ و جایگاه اول این حیوان در حیوان گزیدگی گربهها هستند که شاید کمتر به این مسئله توجه شده است و ۱۶ درصد موارد حیوان گزیدگی یعنی چیزی در حدود ۴۲ هزار مورد توسط گربهها شکل میگیرد و پس از گربه مابقی موارد حیوان گزیدگی توسط سایر حیوانات اهلی و وحشی رقم میخورد.
وی خاطرنشان کرد: هاری یک بیماری ویروسی است که از طریق گاز گرفتگی حیوان هار به انسان انتقال پیدا میکند و این ویروس در بزاق دهان حیوانات هاری وجود دارد و وقتی که در اثر گازگرفتگی سطح پوست بدن سوراخ میشود، ویروس وارد بدن شده و از طریق رشته اعصاب محیطی به اعصاب مرکزی انتقال داده میشود و چنانچه به مغز و نخاع برسد باعث ایجاد التهاب شدید شده و پس از آن بیماری هاری ایجاد شده و درمانی برای آن وجود ندارد.
رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت یادآور شد: وقتی فردی مورد حیوان گزیدگی قرار گرفت، اگر بلافاصله به مراکز درمان و پیشگیری از هاری مراجعه کند، همکاران بنده در آن مراکز خدمات لازم را شامل شستشوی زخم با آب و صابون، ضدعفونی کردن زخم و پس از آن تغییر تزریق سرم و واکسن در ۳ نوبت به فواصل مختلف مورد نیاز به فرد ارائه میدهند.
امیری اضافه کرد: تزریق واکسن پس از حیوان گزیدگی در ۳ مرحله انجام خواهد شد و افراد باید در فواصل زمانی مورد تأیید پزشک خود این کار را انجام بدهند.
رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت افزود: کلیه خدماتی که در واحدهای ما ارائه میشود رایگان است علی رغم اینکه این خدمات گران است؛ به عنوان مثال به ازای هر ویال واکسن هاری بین ۵ تا ۷ یورو هزینه میشود و به ازای هر ویال سرم ضدهاری ۵۶ یورو هزینه میشود. کل خدمات در این رابطه رایگان است و در ارائه خدمات تفاوتی بین ایرانیان و اتباع مجاز یا غیرمجاز قائل نمیشویم. عمدهی ۱۶ فوتی ناشی از هاری از اتباع بودند. تقاضا داریم حتما در صورت حیوان گزیدگی به مراکز بهداشتی مراجعه کنند. این موضوع انسان دوستی است و ما موظف به ارائه خدمت به همه هستیم. در بحث هاری تاکید ما تزریق سه دوره واکسن مربوطه است و توصیه میکنیم اصلا زمان تزریق واکسن را به تعویق نیندازند.